Wat is het verschil tussen een affiliate shop en een gewone webwinkel?

Geplaatst op 26-03-2022

Categorie: Computer en internet

Een affiliate shop is een site met het uiterlijk van een gewone webshop. Echter zal er binnen de affiliate shop geen winkelmandje en besteloptie zijn, maar verwijst u de bezoeker door naar de site van de verkoper. Zo een verkoper waarvan u de producten via een affiliate programma kunt promoten, wordt ook wel een adverteerder of merchant genoemd. Iemand die deze producten promoot via een eigen webshop en daarmee commissies ontvangt, wordt een publisher genoemd. Start u een affiliate webwinkel, dan kunt u zich als publisher aanmelden bij verschillende affiliate programma’s.

Een aantrekkelijke eigenschap van affiliate marketing is dat er geen sprake is van kosten voor inkoop van spullen. U hoeft aangeschafte goederen zelf niet te versturen. Dat doet de merchant voor u. Als u zich aanmeldt bij een affiliate platform zoals Daisycon krijgt u toegang tot een grote hoeveelheid materiaal die u bij het promoten kunt gebruiken.

Het starten van een affiliate shop gaat dus niet gepaard met hoge kosten, maar is met een relatief klein budget prima te doen. Een affiliate webwinkel kunt u op een eenvoudige wijze starten wanneer u daarvoor gebruik maakt van een PHP script. Het script van Vrolijk Internet Services kan worden geplaatst op uw webhosting pakket waarmee u een volledige affiliate webwinkel tot uw beschikking krijgt. Het script bevat alle functies die nodig zijn voor het beginnen met affiliate marketing.

Een onderdeel van dit script is de beheeromgeving waarop u kunt inloggen en waarmee u aanpassingen kunt aanbrengen binnen uw affiliate webwinkel. U kunt producten toevoegen en het uiterlijk van uw webwinkel aanpassen via de beheerschermen. U kunt werken aan uw affiliate shop waar en wanneer u wilt. Alles wat nodig is, is een passend domein, webhosting en een goed affiliate script. Dan kunt u vanaf iedere plek met een internetverbinding inloggen en werken aan uw affiliate webwinkel.